250 g . friske brombær
5 æggeblommer
1 vaniljestang
150 g. smør
100g. hvid chokolade
250 g. mandelmel eller meget fint blendet mandler
2 spsk. hvedemel
3 æggehvider
- Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
- Samle smørret og den hvide chokolade ved meget svag varme i et vandbad.
- Vend brombærene i æggesnapsen og vend derefter chokolademassen i og rør det sammen.
- Kom mandelmel og hvedemel i og rør til det er blandet godt sammen, men pas på ikke at ødelægge brombærene for meget.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform ca. 24-26 i diameter og smør bunden og siderne, hvorefter dejen hældes i.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i 30 minutter, hvorefter den dækkes med sølvpapir og bages i yderlig ca. 15-25 minutter. Den skal være fast i midten, men der vil komme en smule dej med op, hvis du stikker i den.
- Serveres med en god hjemmelavet is eller græsk yoghurt.
Prøv evt. med hindbær, blåbær eller stikkelsbær.
Hvis du vælger at bruge frosne bær, skal de tøes op i en si, så vandet kan dryppe fra og vend så bærene i 1-2 spsk. sukker.