1 dl. kogt vand, let afkølet
2 dl. yoghurt natural
1 pk. tørgær (hvilket svarer til 50 g. alm. gær)
1 spsk. honning
100 g. speltblanding fra urtekram
2 tsk. salt
200-225 g. groftrevet squash
75 g. grov speltmel eller grahamsmel
450 g. hvid hvede (tilføj mere hvis dejen tillader det)
Pensel med yoghurt
Drys med kerner efter eget valg
- Bland hvid hvede med speltmel og tørgær i en skål og stil den til side.
- Bland squash, yoghurt, vand, honning og salt i en anden skål og rør ingredienserne sammen.
- Hæld kogene vand over speltblandingen, så det lige dækker og lad det trække i 3 minutter. Hæld det meste af vandet fra speltblandingen og kom speltblandingen i skålen med squashen og rør det godt sammen.
- Rør lidt af melet i squasblandingen lidt af gangen til det hele er en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis dejen tillader det. Dejen skal hænge sammen men skal være klisteret.
- Stil dejen tildækket et lunt sted og lad det hæve i en time.
- Kom bagepapir på en bageplade og brug to spiseskeer til at forme bollene med. Dæk bollerne med et viskestykke og lad det efterhæve i 30 minutter.
- Pensel bollerne med yoghurt og drys med kærner.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 inutter.