300g. spelt
1 squash, i mindre tern
250 g. brune svampe i mindre tern
2 dl. hvidvin
3 rødløg i mindre tern
500 ml. bouillonvand
200 g. revet cheddar
1 tsk. herp de provence
1/2 bundt frisk basilikum, finthakket
1/2 bundt persille, finthakket
lidt olie til at stege i + evt. olivenolie til at dryppe over inden servering
- Varm olien op og steg løgene blanke, hvorefter speltkernerne tilsættes og sauteres et par minutter.
- Tilsæt hvidvinen, mens panden er brandvarm og lad alkohollen fordampe, ved at sautere og røre i det et par minutter.
- Tilsæt svampe og squash og bland det hele, hvorefter boullionen tilsættes. Lad det hele simre uden låg til speltkerne har suget alt vandet til sig. Rør jævnligt i det.
- Når speltkernene er nok, tilsættes osten som røres godt ind i speltkernerne og tilsæt så herp de provence, basilikum, persille og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
- Dryp evt. lidt olivenolie over retten lige inden servering.