skal fra en citron
60 g. citronolie
125 g. rapsolie
3 g. havsalt
3-6 spsk. hakket frisk timian
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
1-2 tsk. hakket frisk rød chili
ca. 2 spsk. cironsaft til at smage til med
- For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
- Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
- Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
- Kom chili, citronskal, timian og friskkværnet peber i og bland sammen. Smag cremen til med citronsaft og server.
Serveres til kartoffelbåde, grønsagsstave, æg og hvad du ellers kan finde på.