Denne kage er for dem der er helt vild med chokolade
400 g marcipan
4 æg
45 g rapsolie
5 spsk kakao
Glasur
100 g mørk chokolade
1 spsk smør
Pynt
Nødder efter eget valg
Hindbærsauce
200 g hindbær + 100 g til pynt
6 peberkorn
1 dl. flormelis (50 g)
- Riv marcipanen og rør et æg i af gangen. Tilsæt olien og rør det ind i dejen, hvorefter kakaoen tilsættes.
- Kom dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne smurt med smør.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.
- Hak chokoladen og smelt den i et vandbad med smørret.
- Smør glasuren over den afkølet kage og pynt med nødder. Skær kagen ud mens chokoladen er blød, ellers kan chokoladen godt knække når kagen skæres.
- Bring 200 g. hindbær, peberkorn og flormelis i kog og mos hindbærene med en grydeske og lad det stå i 10 minutter af varmen.
- Si hindbærsaucen, så klumper og hele peberkorn sies fra.
- Server hindbærsaucen til kagen med friske hindbær.
Opbevar kagen på køl i en lufttæt beholder. Kagen kan fint fryses.
Opskrift på hjemmelavet marcipan (det er super nemt) finder du her.