100 g. frisk ingefær, revet meget fint
3 vaniljestænger
750 g. sukker + smag til
3 dl. hyldeblomstsaft koncentrat
6 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kardemomme
4 tsk. Melantin
- Vask rabarberne og skær dem i tynde skiver (max 1 cm tykke) og kom dem i en stor gryde.
- Skrab vaniljekornene ud af stængerne og bland det med et par spsk. sukker og kom det i gryden til rabarberne. Kom også de skrabede vaniljestænger i, som koges med, men fjernes inden marmeladen kommes på glas.
- Kom sukker, kanel, ingefær, kardemomme og hyldeblomstsaft koncentrat op i gryden og lad det hele simre i 30-40 minutter, til rabarberne er faldet helt sammen. Rør jævnligt i gryden.
- Bland Melantin med lidt sukker og drys det i marmeladen imens der konstant røres.
- Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk dem med det samme.