1/2-1 vaniljestang
250 g. sukker
250 g. kokosmel
4 æg
100 g. marcipan
100 g. hvid el mørk 70% chokolade
- Flæk vaniljestangen, skrap den fri for korn og bland det med lidt sukker, for at skille kornene ad, og kom alt sukker i en skål med kokosmel og revet marcipan. Bland det hele godt sammen.
- Kom æggene i det tørre og rør så det hele er blandet godt sammen.
- Dæk skålen med et viskestykke og lad det hvile på køkkenborden i 15-30 minutter.
- Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
- Kom bagepapir på en bageplade og form nogle kugler af massen, som så trykkes til pyramideformer. Kom evt. lidt vand på fingerne, hvis du synes det bliver nemmere.
- Bag dem i ca. 20 minutter til de er gyldenbrune, hvorefter de køles af på en bagerist.
- Smelt chokoladen i et vandbad og dyp bunden af hver kokos top i chokoladen. Lad den smeltet chokolade dryppe lidt af, inden de lægges på siden på en bageplade, så chokoladen kan størkne.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Se opskriften for hjemmelavet marcipan (til denne opskrift estatter jeg æggehvider med whisky).