110 g. rapsolie
150 g. rørsukker
50 ml. sirup, med smag af evt. chokolade, karamel, nødder etc.
2 æg
270 g. mel
5 g. natron
100 g. mandler
50 g. solsikkekerner
sukker til drys
- Bland olie, sukker og sirup til en ensartetmasse og tilsæt så æggene.
- Sigt mel og natron i dejen og rør det hele godt sammen.
- Hak mandlerne med skal på, så der både er grove stykker og fine stykker og kom det i dejen sammen med solsikkekernerne og rør det godt ned i dejen.
- Brug to spiseskeer og kom klatter på en bageplade med bagepapir. Lad der være god plads imellem kagerne, da de flyder ud. Lad dejklatterne hvile og flade ud i 10 minutter.
- Drys dejen med lidt sukker og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter.
- Småkagerne køles af inden de kommes på dåse.
Udskift evt. mandlerne med andre nødder, chokolade eller tørret frugt.