1 dl. Amaretto
2 stk. citroner (saft og skal)
700 g. sukker (gem 100g sukker til at blande melatinen op i)
55 g. frisk revet ingefær
2 tsk. rød melatin
atamon
- Kog blommerne, så skindet er nemt at skrælle. Fjern sten og skær blommerne i mindre stykker, hvorefter de kommes op i en gryde.
- Riv citronskallen fint, pres citronsaften og kom det op til blommerne, sammen med ingefæren (pas på der ikke kommer noget af den hvide skal med, for så bliver det bitter).
- Kog blommer, citron og ingefær til blommerne bliver møre i ca. 30 minutter, hvorefter sukkeret tilsættes lidt af gangen, så du kan smage til, hvor sød du ønsker den.
- Tilsæt amarettoen og rør det hele godt sammen.
- Bland 100 g. sukker med melatinen og drys det i marmeladen mens det små koger, og under konstant røring i gryden, for ellers klumper melatinen.
- Tag en tsk. af marmeladen op, læg den på bordet til det er kølet af, og test om marmeladen har den ønsket konsistens. Hvis marmeladen ønskes tykker, så lad den koge i 5 minutter længere under konstant omrøring, og bliver den ikke tyk nok ved dette, tilsæt så noget mere sukker blandet med melatin.
- Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk straks.