Mørdej
150 g. mel
50 g. flormelis
74 g. blød smør
1 æggeblomme
Frangipane (en nøddemasse der bruges til frugttærter)
100 g. olie
100 g. sukker
100 g. mandelmel
50 g. hvedemel
2 æg
100 g hvid chokolade
Topping
350 g. rabarber stykker
2 spsk. rørsukker
60 g. hakket mandler
- Rens og skær rabarberne i små skiver og bland det med ca. 20 g sukker og stil dem til side.
- Kom hvedemel og flormelis i en skål og ælt smørret ind i det, saml dejen med en æggeblomme og kom dejen på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rul dejen ud og kom det i en springform med bagepapir i bunden, som derefter smørres med smør.
- Prik huller i dejen med en gaffel og bag dejen i ovnen i ca. 15 minutter.
- Rør olie, sukker og æg sammen med mandelmel og hvedemel. Når dejen er ensartet tilsættes det hakket hvide chokolade.
- Hæld massen over den forbagte mørdej, hvorefter rabarberne hældes på toppen (det saft rabarberne har givet fra sig skal ikke med) og trykkes meget let lidt ned i dejen. Drys med mandelskiver og rørsukker og bag kagen i yderliger ca. 30 minutter.
Serveres med græsk yoghurt, vaniljecreme eller vaniljeis.