onsdag den 8. august 2012

Rabarbertærte med hvid chokolade og mandler

ca.8 stykker

Mørdej
150 g. mel
50 g. flormelis
74 g. blød smør
1 æggeblomme

Frangipane (en nøddemasse der bruges til frugttærter)
100 g. olie
100 g. sukker
100 g. mandelmel
50 g. hvedemel
2 æg
100 g hvid chokolade

Topping
350 g. rabarber stykker
2 spsk. rørsukker
60 g. hakket mandler
  1. Rens og skær rabarberne i små skiver og bland det med ca. 20 g sukker og stil dem til side.
  2. Kom hvedemel og flormelis i en skål og ælt smørret ind i det, saml dejen med en æggeblomme og kom dejen på køl i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Rul dejen ud og kom det i en springform med bagepapir i bunden, som derefter smørres med smør. 
  5. Prik huller i dejen med en gaffel og bag dejen i ovnen i ca. 15 minutter.
  6. Rør olie, sukker og æg sammen med mandelmel og hvedemel. Når dejen er ensartet tilsættes det hakket hvide chokolade.
  7. Hæld massen over den forbagte mørdej, hvorefter rabarberne hældes på toppen (det saft rabarberne har givet fra sig skal ikke med) og trykkes meget let lidt ned i dejen. Drys med mandelskiver og rørsukker og bag kagen i yderliger ca. 30 minutter.
Serveres med græsk yoghurt, vaniljecreme eller vaniljeis.