torsdag den 2. august 2012

Rabarber og hyldeblomst marmelade

1800 g Rabarber
15 cm revet ingefær
600 g. rørsukker + ekstra til at smage til med
revet citron skal fra 2 citroner
1 vaniljestang
2 tsk rød Melatin
4 dl. hyldeblomst koncentrat
Atamon

  1. Vask og skær rabarberne i 1 cm skiver og kom dem i en gryde, lag om lag med sukker.
  2. Kom hyldeblomstsaft, revet ingefær og citronskal, de udskrabte vaniljekorn og stang i gryden, og lad det smire ved næsten konstant røring indtil rabarberne bliver bløde og moses let ud.
  3. Smag til med ekstra sukker, hvis du synes det er nødvendigt og tag vaniljestangen op og smid ud.
  4. Udrør Melatin i 6 spsk. sukker og drys det i marmeladen imens der konstant røres.
  5. Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk dem straks.