tirsdag den 17. juli 2012

Sommertærte med friske bær og hyldeblomst *

Bund
150 g smør
250 g hvedemel
60 g sukker
3-4 spsk. vand
lidt smør til formen
Tærteform

Crem
2 bære mascarpone i alt 500 g.
1 1/2-2 dl. hyldeblomssaft
revet citronskal
saft fra 1/2 citron

Pynt
125 g. friske hindbær
125 g. friske blåbær
300 g. friske jordbær
evt. citronmelisse eller mynte

  1. Hak smørret ud i melet og smuldre det med fingerne. Tilsæt sukkeret og saml mørdejet med vandet. 
  2. Pak dejen ind i film og kom den på køl i ca. en time (kan fint laves dagen i forvejen).
  3. Rul dejen ud og kom det i en smurt tærteform og kom den på køl i 20 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader varm luft. Prik bunden med en gaffel og læg bagepapir over og fyld den med ris eller kikærter. Bag bunden i 10 mintutter og tag så bagepapiret med rissene op og bag den i yderlig 7 minutter. 
  5. Tag bunden ud og lad den køle af.
  6. Pisk mascarponen med hyldeblomsten, citronskal og saft og kom det på bunden lige inden servering.
  7. Pynt den med friske bær og evt. mynteblade eller citronmelisse.