150 g smør
250 g hvedemel
60 g sukker
3-4 spsk. vand
lidt smør til formen
Tærteform
Crem
2 bære mascarpone i alt 500 g.
1 1/2-2 dl. hyldeblomssaft
revet citronskal
saft fra 1/2 citron
Pynt
125 g. friske hindbær
125 g. friske blåbær
300 g. friske jordbær
evt. citronmelisse eller mynte
- Hak smørret ud i melet og smuldre det med fingerne. Tilsæt sukkeret og saml mørdejet med vandet.
- Pak dejen ind i film og kom den på køl i ca. en time (kan fint laves dagen i forvejen).
- Rul dejen ud og kom det i en smurt tærteform og kom den på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varm luft. Prik bunden med en gaffel og læg bagepapir over og fyld den med ris eller kikærter. Bag bunden i 10 mintutter og tag så bagepapiret med rissene op og bag den i yderlig 7 minutter.
- Tag bunden ud og lad den køle af.
- Pisk mascarponen med hyldeblomsten, citronskal og saft og kom det på bunden lige inden servering.
- Pynt den med friske bær og evt. mynteblade eller citronmelisse.