2 dl hyldeblomst koncentrat
2 vaniljestænger
500 g rørsukker, smag til lidt ad gangen
100 g revet frisk ingefær
- Kom hyldeblomstsaften, vaniljekorn der er skrabet ud af vaniljestængerne og lidt sukker op i en gryde og lad det simre et par minutter, til vaniljekornene har opløst sig fra hinanden.
- Skær rabarberne i mindre stykker, nogle på 1 cm andre på 3-4 cm og kom dem op i gryden.
- Riv ingefærden og kom den op i gryden med halvdelen af sukkeret og rør jævnlig i gryden.
- Når rabarberne er faldet sammen, smages det til med mere sukker og kompotten er færdig. For at give kompotten mere struktur, så skal de store stykker rabarber ikke falde så meget sammen som de små stykker.
- Kom kompotten på forkogte atamonskyllet glas og opbevares på køl efter åbning.
Serveres til kage, is, på yoghurten, til ost og hvad du eller synes kunne være lækkert.