1 1/2 dl røde linser
2 dl. hvidvin
2 rødløg
2 skarlotteløg
evt. 1 hvidløg
1 tsk korianderfrø
10 cm revet frisk ingefær
1 stk. limefrugt
1 l bouillon
1 ds. kokosmælk
1 stk. rød chili, fjern evt. kerner hvis den ikke skal være for stærk
havsalt og friskkværnet peber
- Skyl linserne i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
- Hak løgene og svits dem i olie i et par minutter uden de tager farve.
- Kom hakket chili, korianderfrø og linser i og svits et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes i og rør til alkohollen er fordampet.
- Tilsæt boullion og friskkværnet peber og lad koge i 30 minutter.
- Kom kokosmælken i og lad det simre i 10 minutter, hvorefter suppen stavblendes.
- Smag til med limesaft, revet limeskal, ingefær, salt og peber.
- Lige inden servering kommes frisk hakket koriander over suppen.