Dej
50 g gær
2 1/2 dl. mælk
1 æg
500 g. hvedemel
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
lidt havsalt
75 g. olie
Fyld
200 g. smør
200 g. sukker
4 spsk. kanel
1 pisket æg til pensling og sukker til pynt
- Rør gær ud i mælken og pisk ægget i inden olien kommes i. Sigt mel, kardemomme, salt og sukker i dejen og ælt den glat. Lad dejen hæve tildækket en time et lunt sted.
- Smør en form med smør og drys fladen med sukker.
- Rør smørret ud med sukker og kanel til fyldet.
- Rul dejen ud til en firkant ca. 30x40 cm. og smør fyldet på dejen og rul dejen sammen.
- Skær dejrullen i ca. 14 skiver og læg sneglen side om side i den smurte form.
- Lad sneglen efterhæve i 30 minutter.
- Pensel sneglene med et pisket æg og drys med sukker.
- Bag dem i ovnen i 30-35 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader.
Denne måde at lave kanelsnegle på er super, hvis man er vild med den klæge konsistens. Hvis man ikke er så vild med så meget fyld, så kan man halvere portionen.