1 stk. broccoli
1 stk. blomkål, på størrelse med broccolien
1/2 dl. citronolie
saft fra ½ citron
1 finthakket chili (uden kerner hvis den ikke må blive for stærk)
1 tsk. herp de provence
1 lille rødløg, fint hakket
1 stk. skalotteløg, fint hakket
en håndfuld mynteblade, fint hakket
1 -2 håndfuld hassel- eller valnødder, hakket
1. Hak broccoli og blomkål meget fint, kun hovedet og ikke stokken. Brug evt. en foodprocessor. Kom salaten op i en skål.
2. Kom ærterne i kogende vand i 30 sek., hvorefter de skyldes i koldt vand for at stoppe kogningen. Si vandet fra ærterne og når de er færdige med at dryppe af, kommes de i samme skål som blomkål og broccoli.
3. Bland olie, citronsaft, chili, løg, herp de provence og mynte sammen og hæld det ud over broccoli/blomkålsblandingen og lad det trække et par timer.
4. Kom smuldret feta i salaten og pynt med hakket nødder.