3 citroner
1 l vand
1 kg melis (kom dog ikke alt sukker i på en gang, men smag dig frem hvor sød du ønsker den)
4 stk. vaniljestang
15 cm revet frisk ingefær
4 dl. hyldeblomstsaft utyndet
1 dl. mørk rom
1/2-1 lille brev rød melatin (alt efter hvor tyk du ønsker marmeladen)
Man kan bruge 6 appelsiner og 3 citroner eller hvilken som helst blanding.
15 cm revet frisk ingefær
4 dl. hyldeblomstsaft utyndet
1 dl. mørk rom
1/2-1 lille brev rød melatin (alt efter hvor tyk du ønsker marmeladen)
Man kan bruge 6 appelsiner og 3 citroner eller hvilken som helst blanding.
- Vask frugterne grundigt.
- Halver frugterne og skær den hvide midter hinde ud. Skær frugterne i tynde skiver på den ene led, og skær derefter på den anden led, så de bliver til små tern.
- Frugttern, saft, vaniljekorn skrabes ud af stangen, samt stang, ingefær og vand stilles tildækket et halv til et helt døgn. Således bliver marmeladen aldrig bitter selv om udblødningsvandet bruges.
- Det hele koges under låg ¾ – 1 time, til skallen er mør.
- Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 5 min.
- Kom rommen i og rør et par minutter.
- Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i og koges med i 2 min. Skummet fjernes og marmeladen hældes i varme, atamonskyllede glas, der lukkes til med det samme.