500 g. mel
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. honning
4 dl. skummetmælk
2 dl. danskvand
1 tsk. ingefær
1 tsk. ingefær
2 citroner, kun revet skal
2 dl. hyldeblomstsaft
2 tsk. vaniljesukker
smør til bagning
evt. hakket frisk citronmelisse
evt. hakket frisk citronmelisse
1. Blend mel, honning, ingefær, vaniljesukker, mælk, æg og hyldeblomstsaft i en blender.
2. Når det hele er blendet til en tynd dej uden klumper, kommes det i en skål, hvor danskvandet og revet citronskal tilsættes og det hele røres sammen (tilsæt evt. revet citronmelisse).
3. Stilles på køl i mindst en time.
4. Varm en pande op til den er jævn varm. Smelt lidt smør på panden og hæld lidt dej på panden. Drej panden rundt så dejen fordeler sig. Bag pandekagen til den er lysebrun og stiv. Vend den med en paletkniv og bag færdig på den anden side.
5. For at holde på varmen lægges de på en tallerken med stanniol over, eller i et ildfastfad ved lav varm i ovnen.
Serveres med marmelade, nutella, sukker eller andet godt.
Kan tåle at komme i fryseren.