1 stk. lammebov ca. 1600 g. uden ben, hvis der er ben i så fjern den
1 pk. bredbladet persille finthakket
200 g. feta smuldret
2 stk. røde peber finthakket
2 stk. grønne peber finthakket
1 stk. rødløg finthakket
3 stk. løg i groveskiver
5 stk. gulerødder i grove skiver
10 friske salvieblade
citronpeber
tørret timian
madsnor
1/2 flask rødvin
- Fjern benet fra lammet.
- Fyld lammet med feta, persille, peberfrugter, løg, salvieblade og bind lammet sammen med madsnor.
- Krydre lammet med citronpeber og timian.
- Riv et stort stykke bagepapir af, som skal kunne pakke lammet ind.
- Kom bagepapiret i et ovnfast fad, hvorefter rødvinet hældes i bunden af papiret. Kom de grove løg og gulerødsstykker i bunden og læg lammet oven på.
- Luk nu bagepapiret sammen og fold alle siderne så parpiret lukker helt til.
- Bag lammet i 4-5 timer ved 130 grader med varmluft i bunden af ovnen, eller i 10 timer ved 100 grader.
Tips: brug evt. andre grøntsager.