onsdag den 23. maj 2012

Keftiko langtidstegt lam

 4-5 personer

1 stk. lammebov ca. 1600 g. uden ben, hvis der er ben i så fjern den
1 pk. bredbladet persille finthakket
200 g. feta smuldret
2 stk. røde peber finthakket
2 stk. grønne peber finthakket
1 stk. rødløg finthakket
3 stk. løg i groveskiver
5 stk. gulerødder i grove skiver
10 friske salvieblade
citronpeber
tørret timian
madsnor
1/2 flask rødvin

  1. Fjern benet fra lammet.
  2. Fyld lammet med feta, persille, peberfrugter, løg, salvieblade og bind lammet sammen med madsnor.
  3. Krydre lammet med citronpeber og timian.
  4. Riv et stort stykke bagepapir af, som skal kunne pakke lammet ind.
  5. Kom bagepapiret i et ovnfast fad, hvorefter rødvinet hældes i bunden af papiret. Kom de grove løg og gulerødsstykker i bunden og læg lammet oven på. 
  6. Luk nu bagepapiret sammen og fold alle siderne så parpiret lukker helt til.
  7. Bag lammet i 4-5 timer ved 130 grader med varmluft i bunden af ovnen, eller i 10 timer ved 100 grader.

Tips: brug evt. andre grøntsager.