1/2 l græsk yoghurt
2 spsk. flormelis
evt. lidt vaniljepulver eller vaniljesukker
flydende honning eller sirup
250 g. hindbær eller blåbær, friske eller optøet
hjemmelavet müsli eller fibersund + 1 dl. hakket mandler
- Rør yougurt med flormelis og vanillie.
- Tag glassene som det skal serveres i, og kom noget müsli i bunden, herefter lidt yoghurt i, som dryppes med lidt honning, og til sidst bær. Hvis der er mere plads i glasset, så gentag opbygningen, til glasset er fyldt, og pynt så toppen med bær, lidt müsli og dryp til sidst med honning.
- Server straks.
Opskrift på hjemmelavet müsli:
1 1/2 dl. hakket mandler
1 1/2 dl. hakket hasselnødder
1 dl. græskarkerner
5 dl. havregryn
1 dl honning
4 spsk. vand
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
- Rør honning og vand sammen, hvorefter kanel og kardemomme tilsættes.
- Bland nødder, havregryn og græskarkerner.
- Hæld honningblandingen over det tørre og rør det hele godt sammen.
- Kom det hele ud på en bageplade med bagepair og bag den i ovnen på 200 grader i ca.15 minutter.
- Lad det hele køle af inden det kommes i en lufttætbeholder.