mandag den 9. april 2012

Rodfrugtmos

4 personer

1 stk. knoldselleri
500 g persillerødder
500 g gulerødder
3 spsk. græsk yoghurt 2% gerne med top på
1/4 l. madlavningsfløde
200 g. revet cheddar ost
1 spsk. citronpeber
1 tsk. herp de provence
1 tsk. timian
lidt salt
smag evt. til med lidt boullion pulver

  1. Skral alle grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem i let saltet vand til de er møre nok til at mose. Det gør ikke noget at grønsagerne ikke har samme grad af mørhed, da det bare giver struktur til mosen.
  3. Gem en dl. af grønsagsvandet og hæld resten ud.
  4. Mos grønsagerne med en moser sammen med lidt af det gemte grønsagsvand (kom ikke for meget i af gangen, da det ikke må blive for tyndt).
  5. Tilsæt osten og rør rundt til den er smeltet ind i massen, hvorefter den krydres med herp de provence, timian, citronpeber og boullion.
  6. Gør mosen cremet med fløde og græsk youghurt.
  7. Klar til servering.