1 stk. knoldselleri
500 g persillerødder
500 g gulerødder
3 spsk. græsk yoghurt 2% gerne med top på
1/4 l. madlavningsfløde
200 g. revet cheddar ost
1 spsk. citronpeber
1 tsk. herp de provence
1 tsk. timian
lidt salt
smag evt. til med lidt boullion pulver
- Skral alle grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem i let saltet vand til de er møre nok til at mose. Det gør ikke noget at grønsagerne ikke har samme grad af mørhed, da det bare giver struktur til mosen.
- Gem en dl. af grønsagsvandet og hæld resten ud.
- Mos grønsagerne med en moser sammen med lidt af det gemte grønsagsvand (kom ikke for meget i af gangen, da det ikke må blive for tyndt).
- Tilsæt osten og rør rundt til den er smeltet ind i massen, hvorefter den krydres med herp de provence, timian, citronpeber og boullion.
- Gør mosen cremet med fløde og græsk youghurt.
- Klar til servering.