tirsdag den 24. april 2012

Raw citronfuldmåne

Kagebund:
2 dl mandler
1 dl. udstenet dadler udblødt i 1/2 dl vand
1 spsk. kokosolie
1/2 dl kokosmel

Kagecreme:
6 dl cashewnødder udblødet i vand i 2 timer
4 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaosmør, revet
saft fra 1 citron
revet citronskal fra 2 citroner
2 - 3 spsk. revet ingefær
2 tsk vaniljepulver
 5 spsk. honning
1 dl vand
2-3 spsk. gurkemeje (til at give farve)
2 spsk. lecithin granulat (som er et fedtstof og kan købet i helsekosten og på nettet)
3 rsk HUSK loppefråskaller
1 knsp smuldret havsalt.

Pynt med friske bær

  1. Hak mandlerne fint i en blender til det bliver til mandelmel. 
  2. Rør mandelmelet sammen med kokosmel, kokosolie og de udblødet dadler, hvorefter massen fordeles i en springform på 25 cm, hvor bunden er dækket med bagepapir. Kom kagebunden på køl, til kagecremen er lavet.
  3. Blend cashewnødderne med kokosolie, kakaosmør, citronsaft, vand og honning.
  4. Bland massen med vaniljepulver, lecithin granulat pulver, citronskal, salt, HUSK og gurkemeje til du får en cremet masse.
  5. Kom massen ovenpå kagebunden og stil den på køl i mindst 6 timer.
  6. Pynt kagen med friske bær inden servering.
Kagen kan fint laves dagen før den skal bruges.

Hvis du er diabetiker, så brug agavasirup eller sødemiddel istedet for honning.