2 dl mandler
1 dl. udstenet dadler udblødt i 1/2 dl vand
1 spsk. kokosolie
1/2 dl kokosmel
Kagecreme:
6 dl cashewnødder udblødet i vand i 2 timer
4 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaosmør, revet
saft fra 1 citron
revet citronskal fra 2 citroner
2 - 3 spsk. revet ingefær
2 tsk vaniljepulver
5 spsk. honning
1 dl vand
2-3 spsk. gurkemeje (til at give farve)
2 spsk. lecithin granulat (som er et fedtstof og kan købet i helsekosten og på nettet)
3 rsk HUSK loppefråskaller
1 knsp smuldret havsalt.
Pynt med friske bær
- Hak mandlerne fint i en blender til det bliver til mandelmel.
- Rør mandelmelet sammen med kokosmel, kokosolie og de udblødet dadler, hvorefter massen fordeles i en springform på 25 cm, hvor bunden er dækket med bagepapir. Kom kagebunden på køl, til kagecremen er lavet.
- Blend cashewnødderne med kokosolie, kakaosmør, citronsaft, vand og honning.
- Bland massen med vaniljepulver, lecithin granulat pulver, citronskal, salt, HUSK og gurkemeje til du får en cremet masse.
- Kom massen ovenpå kagebunden og stil den på køl i mindst 6 timer.
- Pynt kagen med friske bær inden servering.
Kagen kan fint laves dagen før den skal bruges.
Hvis du er diabetiker, så brug agavasirup eller sødemiddel istedet for honning.