Kagebund:
2 dl. paranødder
2 spsk. kokosolie
1 dl. dadler udstenede, most sammen med 1/2 dl vand
1/2 dl. morbær, groft hakket
1 tsk. vaniljepulver
Kagecreme:
6 dl. cashewnødder, udblødet i vand i 2 timer
1/2 dl. vand som nødderne var i blød i
1 dl. agavesirup
2 spsk. lecitingranulat (som er et fedtstof og kan købet i helsekosten og på nettet)
4 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaosmør
250 g. blåbær + 100 g til pynt
3 tsk. HUSK (loppefrøskaller)
- Blend paranødderne i en blender til det bliver nøddemel, hvorefter det kommes i en skål og blandet med dadelmosen, kokosolie, morbær og vaniljepulver.
- Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm, hvorefter nøddebundsmassen smøres i bunden.
- Kom springformen med nøddebunden i køleskabet, imens nødderne til kagecremen ligger i blød.
- Blend de udblødet nødder med 1/2 dl. vand, agavesirup, kokosolie, kakaosmør og lecitingranulat. Det skal blendes til det bliver helt cremet, hvorefter 200 g. blåbær blendes med.
- Hæld kagecremen i en skål hvor HUSK røres i og til sidst 50 g. hele blåbær.
- Kom kagecremen ovenpå kagen.
- Kom kagen på køl i nogle timer, inden den skal serveres eller en time i fryseren inden servering, så kagen kan sætte sig.
- Pynt med friske blåbær på toppen.
Kagen kan fint laves dagen før den skal bruges.
Hvis man er diabetikker, kan agavasirup skiftes ud med 1 dl. vand der sødes med Sukrin.
Fakta:
Agavesirup – saft fra agaveplanten. Søder mere end sukker og kan afhjælpe infektioner i maven. Virker let afførende. Glykæmisk indeks på ca. 15. hvilket er lavt, honning har et glykæmisk indeks på ca. 75. Alm. hvid sukker har et glykæmisk indeks på 70.
Sukrin – et sødestof fra frugt og majs. Sukkeralkohol, som ikke indeholder kalorier og ikke påvirker blodsukkeret, hvorfor det anbefales til diabetikere. Glykæmisk indeks 0.