500g hakket oksekød
2 æg
1/2 dl. havregryn
1 tsk. herp de provence
1 spsk. tørret oregano
1 lille finthakket løg
evt. 3 spsk. hytteost
- Rør farsen sammen med de øvrig ingredienser og lad farsen stå og trække på køl i mindst 30 minutter.
- Varm en pande op med olie, form farsen til kødboller og steg dem i olien. Pas på ikke at slå kødbollerne i stykker, bevæg evt. bare panden så kødbollerne skifter side.
- Når kødbollerne er stegt på alle sider er de klar til at simre med i tomatsaucen 15 minutter inden servering.
Tomatsauce:
1 stort løg, fint hakket
1 dl. hvidvin
3 ds. hakkettomater
1 ds. tomatpure 140g.
1 ds. tomatpure 140g.
1 bundt frisk basilikum, groft hakket
1/2 bundt bredbladet persille, groft hakket
1 spsk. tørret oregano
1/2 rød chili fint hakket
1 tsk. herp de provence
3 spsk. olie
3 laubærblade
1 spsk. rødvinseddike
1 tsk. sukker
salt og peber
- Varm olien op og svits løgene heri. Lad dem blive blanke uden at blive brune.
- Tilsæt hvidvinen og lad det simre i 2 minutter inden de øvrige ingredienser tilsættes pånær basilikum og bredbladet persille.
- Lad det hele simre i ca. 1 time.
- Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre i yderligere ca. 15 minutter.
- Tag laubærbladene op og kom basilikum og bredbladetpersille i og lad simre i et par minutter mere inden servering.