1 spsk. eddike
4 spsk. hvidvin eller vand (brug 4 mere hvis du ikke ønsker en for tyk sovs)
2 spsk. tørret estregon
2 spsk. fint hakket skalotteløg
125 g. smør
3-4 æggeblommer
smag til med salt og peber
smag til mid lidt frisk citronsaft, hvis sovsen er så fed. En god måe at sparte lidt syre i sovsen så den bliver mere af balanceret. ca.1 spsk. Start med lidt af gange .
- Smelt smøret i en gryde, men det skal ikke være for varm.
- Kom eddike, hvidvin og æggeblommer i en gryde og pisk konstant ved svag varme. Det vil starte med at skumme hvorefter det bliver mere og mere tykt.
- Tilsæt løg, salt og pebber og blive ved med at rør i gryden.
- Tilsæt det smeltet smør lidt af gangen, mens der konstant piskes.
- Smag sovsen til med mere peber og smag til med citron, hvis den har behov for det.
Se evt. denne film for at se fremgangsmåden