2 bundt forårsløg
500 g. oksekød i tyndeskiver
1 pk. bønnespirer
1 pk. sukkerærter, som er halveret
1/2 spidskål, skåret i små strimler
1 stk. fennikel, skåret i små stykker
2 stk. røde eller grønne peberfrugter i små stimler
3 stk. stjerneanis
3 spsk. soyasauce
2 spk. østerssauce
2 spsk. fiskesauce
1 lille stang kanel
5 stk. limeblade
1 spsk. rød karrypasta
1 stk. bouillonterning
2 liter vand
1 pk. risnudler eller ægnudler
frisk lime, mynte og koriander til servering
- Varm olie op i en gryde og svits løg og brun kødet. Kom kanel og stjerneanis i og rør et par minutter. Tilsæt 2 liter vand og kom soya, fiskesause, østersauce, limeblade, karrypasta og bouillion i og lad simre i 20 minutter til kødet er mørt.
- Tilsæt så spidskål, og fennikel og lad simre i endnu 10 minutter.
- Kom til sidst peberfrugter i og kog i yderlig 5 minutter.
- Sluk for varmen og kom sukkerærter, bønnespirer og risnudler i og lad gryden stå på den varme slukket plade i ca. 5 minutter og suppen er klar til servering.
- Server med frisk chili, lime, mynte og koriander, så man selv kan smage suppen til.
Der er 30% mindre kallorier i risnudler end ægnudler.
Tips: Læg evt. kødet i marinade natten over (mindst 3 timer) i 1/2 dl. soya, 1/2 dl. vand, 3 spsk olie, saft fra en lime, en chili finthakket, 3 spsk. østersauce. Bland det hele i en frysepose og kom kødet i bagefter. På denne måde er det nemt at vende posen en gang i mellem, så det hele bliver marineret.
Tips: Læg evt. kødet i marinade natten over (mindst 3 timer) i 1/2 dl. soya, 1/2 dl. vand, 3 spsk olie, saft fra en lime, en chili finthakket, 3 spsk. østersauce. Bland det hele i en frysepose og kom kødet i bagefter. På denne måde er det nemt at vende posen en gang i mellem, så det hele bliver marineret.