Dej:
50 g. gær
7 dl. vand
20g. HUSK (loppefrøskaller) - kan undlades, men tilsæt så 1 dl. mindre vand
1/2 dl. olie
2 tsk. salt
2 dl. grahamsmel
2 dl. durummel
ca. 8 dl. hvid hvedemel (tilsæt kun det hele hvis dejen ikke bliver for tør).
Fyld:
Tomatsovs (lige dele ketup og tomatpure)
oregano
mozzarella ost
pølse, skinke, tun
peberfrugter i små tern
champignoner i skiver
- Udrør gær i vandet og tilsæt derefter salt og HUSK, rør det hele sammen.
- Kom olie, grahamsmel og durummel i og rør godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt til det hele er æltet godt sammen til en ensartet dej.
- Dæk dejen med et hård opvredet viskestykke og stil den et lunt sted og lad den hæve i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på bordet og del stykkerne i ca. 24 boller eller den ønskede størrelse.
- Sæt bollerne på en bageplade og tryk dem flade til de er ca. 1 cm tykke. Lad dem hæve i ca. 15-30 min.
- Kom fyldet på. Først tomatsovs, så oregano, kød, grønsager også ost.
- Bages i en forvarmet ovn på 250 grader på varmluft i ca. 15 minutter.
Super til frokost, madpakken, børnefødselsdage eller skovturen.