1/2 dl. olie
5 dl. ris
1 spsk. citronpeber
en smule havsalt
3 stk. røde peberfrugter i strimler
250 g. kæmperejer
1 kg. blåmuslinger
150 g. blæksprutter i små skiver
3 stk. rødløg, fint hakket
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. paprika
4 dl. grønsagsbouillon
2 dl. vermouth
1 ds flådede tomater
2 stk. lauberblade
200 g. ærter
serveres med citronbåde
- Varm olien i en stor pande eller wokgryde ved kraftig varme, svits løg og lauberblade i ca. 2 min.
- Tilsæt ris og svits i yderligere ca. 1 min.
- Tilsæt vermouth og lad alkoholen fordampe inde bouillon, dåse tomat, krydderier, salt og peber tilsættes. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. (undgå at ødelægge de flådede tomater, før de har kogt i ca. 5 minutter, da de så vil blive lidt bitre i smagen).
- Tilsæt peberfrugt, rejer, blåmuslinger, blæksprutter og ærter og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - vend forsigtigt af og til. Smag til og server straks med frisk citron.
Læg evt. rejerne i en marinade mindst 3 timer før. Marinade består af 1 tsk. chilipasta, 4 spsk. soya, 2 spsk. citronolie og citronsaft fra 1/2 citron.