tirsdag den 6. december 2011

Kerne hvedebrød*

1 stk. brød

1 dl. solsikkekærner, udblødet i vand natten over
1 dl. hørfrø. udblødet i vand natten over
1 dl. græskarkerner, udblødet i vand natten over
6 dl. kold vand
28 g. HUSK (loppefrøskaller)
10 g. gær
1 dl. surdej
125 g. grahamsmel
700 g. hvidhvedemel
20 g. havsalt
lidt havreflager til drys


  1. Kom vandet i en skål og udrør gær og surdej i vandet, hvorefter salt og de udblødet kerner tilsættes og blandes godt sammen.
  2. Kom HUSK, grahamsmel og hvedemel i dejen og ælt det hele godt i ca. 10 minutter. Kom derefter dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk den med film og stil den i køleskabet i 24 timer.
  3. Lirk dejen ud på et stykke bagepapir og drys havreflager over dejen.
  4. Kom dejen i en forvarmet ovn på 220 grader og bag i 10 minutter, hvorefter der skrues ned på 190 grader og bages yderlig i 75-85 minutter.
  5. Afkøl brødet på en bagerist.
Dette er et lækker svampet brød. Lad brødet køle af inden der skæres af det.