250 g. nødder gerne blandet; mandler, valnødder, hasselnødder, paranødder
1 dl. tørret frugt hakket f.eks. dadler, rosiner eller tranebær
75 g. hvidhvede
2 spsk. hørfrø
1 dl. vand
Korn fra 1-2 stk. vaniljestænger (eller 2 spsk. vaniljesukker, hvis man ikke er diabetiker.)
evt. 1/2 tsk. kanel
evt. 1/4 tsk. kardemomme
- Hak det tørret fugt og læg det i blød i vandet i ca. 30 minutter sammen med vaniliekorn og stang.
- Hak nødderne med en kniv og bland det med melet.
- Tag vaniljestangen op og kom hørfrø i og rør det hele sammen. Bland nu melet og nødderne med fugtmassen i vandet og rør så det hele bliver blandet godt sammen.
- Tag en spiseskefuld og form massen som en kugle, og kom dem på en bageplade med bagepapir og mas kuglerne flade med en gaffel eller håndfladen.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175 grader i 15-20 minutter.
- Køl kagerne af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.