5 stk. citron saft + skal
80 g. revet ingefær
ca. 700 g. sukker
3 spsk. honning
350 ml. vand
1 tsk. rød melatin
Atamon
- Skral æblerne og fjerne kærnehuset.
- Riv ingefær og citronskal, pres saften og kom det i en gryde. Kom æblerne i saften og lade det koge til æblerne er næsten nedbrudt (ved at koge æblerne i citronen først, nedbrydes æblerne bedst og bliver ikke brune).
- Kom vand, honning og sukker i. Kom ikke alt sukkeret i, men smag heller til med sukker, så den får den sødme, du kan lide. Lad koge i ca. 20-30 minutter.
- Rør 1 tsk. melatin op med lidt sukker og rør det i marmeladen mens det koger 2-3 minutter. Husk at røre hele tiden så det ikke klumper.
- Kom marmeladen på forkogte og atamon skyldet glas og luk glasset med det samme.