6 stk. limeblade
lidt olie
3-4 spsk. panang karrypasta
600ml. kokosmælk
400g. oksekød i strimler (kyllingekød eller svinekød kan også bruges).
2 stænger citrongræs, fint hakket
4 stk. forårsløg finthakket
2 tsk. sukker
2 tsk. fiskesovs
1 stk. finthakket rød chili
frisk basilikumsblade
Pynt: Fisk hakket chili og limeblade eller friskhakket koriander.
- Varm olien op og steg karrypastaen i ca. 1 minut. Tilsæt kødet og brun det af et par minutter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad simre i ca. 50 minutter til kødet er mørt og kokosmælken er kogt godt ind og blevet tyk og cremet. Bruger du svinekød eller kylling, så tages kødet op efter ca. 15-20 minutter og lad kokosmælken koge ind. Tilsæt så igen kødet inden severing, da det ellers vil blive tørt.
- Kom et par hakket limeblade og lidt chiliskiver på toppen og server.
Serveres med jasminris.