3 tsk. stødt kanel med top
200-400 g. sukker (hvis man er diabetikker så smag til med sødmiddel istedet for sukker)
3-5 spsk. honning (undades hvis man er diabetikker)
3-5 spsk. honning (undades hvis man er diabetikker)
150g. store gule rosiner, groft hakket
100g. smuttet mandler, hakket og let ristet på panden
4 stk. stænger kanel
3-4 tsk. støt kardemomme
1 vanilie stang flækket hvor vaniljen skrabes ud og tilsættes, kog stangen med.
Saft + skal fra 2-3 appelsiner
10 stk. stjerneanis
4 dl. vand
3 tsk. stødt ingefær
- Kom vandet i en gryde med appelsinsaft og -skal, stjerneanis, kanelstænger, stødt kanel, ingefær og kardemomme og lad det simre i ca. 20 minutter med låg, så der ikke er noget der fordamper.
- Skræl æblerne og fjern kærnehuset. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde og rør det hele godt rundt.
- Lad det hele koge ud hvorefter man fjerner stjerneanis, vaniljestang og kanelstængerne og smag til med sukker og honning eller sødmiddel. Tilsæt rosiner og mandler og lad simre i yderlig 5 minutter.
- Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk straks.