onsdag den 7. september 2011

Friske Vietnamesiske forårsruller

Risparpir, (kan købes i de større supermarkeder eller i en asiatisk butik)

Grønsager:
  • salatblade efter eget valg, i strimler
  • forårsløg i tynde skiver
  • agurk i tynde smalle stave
  • bønnespirer
  • peberfrugt i meget tynde skiver
  • gulerødder i meget tynde skiver eller revet
  • advokado i tynde skiver
  • Brug dine yndlings grønsager
Kød:
  • tigerrejer, men små rejer kan også bruges
  • stegt oksekød eller kylling i meget tynde skiver
Krydderurter:
  • koriander
  • mynte
  • thai basilikum 
  • alm. basilikum

Evt.:
  • peanutbutter eller hakket ristet peanuts
  • glasnudler der koges først og køles af
  • kom evt. lidt sød chilisovs inde i forårsrullen

Brug ikke alle ingridienserne sammen, men lav nogle med lidt forskelligt fyld.

Dip:
  • soyasovs med frisk hakket rød chili og forårsløg. evt. lidt friskrevet ingefær.
  • 4 spsk. Hoisin sovs, 1 spsk. fiskesovs, 1 tsk. revet ingefær, 2 forårsløg i tynde skiver
  • sød chilisovs  (færdig købt)
  1. Opblød rispapiret i lunken vand til det er blødt. Evt. læg dem på et viskestykke så viskestykket kan suge overskydende vand
  2. Læg fyldet midt på rispapiret
  3. Fold bunden og toppen af risparpiret op over fyldet. Fold derefter den ene side ind over fyldet og rul den påbegyndte rulle ud med det resterende rispapir indtil alt rispapiret er rullet på forårsrullen. Brug lidt vand til at lukke risparpiret med.
Total sunde og virkelig lækre...