1/2 side af en sandart, eller anden lys fisk. Laks eller ørred kan også bruges.
1-2 dl. hvidvin
200g. cherrytomater, halveret
150g. sorte oliven, gerne blandet
1 stk. rød chili, finthakket
1 citronsaft + skal
2 stk. rødløg
2 tsk. citronpeber
lidt havsalt
1/2 bundt basilikumsblade
lidt olivenolie
- Pres lidt citronsaft og drys revet citronskal over fisken og krydder med citronpeber.
- Dæk et ildfastfad med staniol. Kom hvidvin og citronsaft i bunden. Skær derefter den let presset citron i skiver og kom skiverne i bunden af fadet sammen med grove stykker løg.
- Kom fisken ovenpå citronskiverne og løgstykkerne. Kom nu oliven, tomat, chili, basilikum ovenpå fisken, krydder med lidt havsalt og dryp lidt olivenolie hen over det hele.
- Luk nu staniolen om fisken så den bliver pakket ind som en lille pakke. Sørg for at staniolen er lukket helt tæt, da fisken skal dampe i de mange lækre ingredienser. Hvis stanniolet ikke lukker helt til, vil væsken fordampe og fisken kan blive tør.
- Kom i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-30 minutter ved varmluft.
Det hele kan fint laves nogle timer inden den skal tilberedes, fisken skal blot stå i køleskabet.
Husk at nyde den skønne duft når du pakker stanniolet op. Pak den evt. op inde ved bordet.