torsdag den 11. august 2011

Tomatmarmelade

600g solmodne cherrytomater som er halveret
1 stk. rød peber i små tern
200-300g rørsukker
fin revet skal fra 4 stk. limefrugter
saft fra en limefrugt
fin revet skal fra 2 stk. appelsiner
saft fra 1 stk. appelsin
2 tsk. tørret timian
2 tsk. citronpeber
Smag til med saften fra en citron. Tilføj lidt af gangen til det han den ønsket smag.
1/2-1 tsk geleringsmiddel
Atamon til at skylde glasset i


  1. Bland det hele sammen i en gryde, men kom dog kun halvdelen af sukkeret i, og smag senere til med mere sukker, hvis du synes det skal være sødere. Lad det simre ved svag varme i 20-30 min. Smag til med citronsaft og sukker.
  2. Bland geleringsmiddel med 2 tsk. sukker og hæl det forsigtigt i marmeladen under omrøring og lad det koge i 2-3 min, imens der røres i gryden.
  3. Hæld marmeladen på skoldet glas skyllet i atamon og luk straks glasset.
Opbevares i køleskabet når glasset har været åbnet. 
Serveres til brød, sandwich, burger,  kylling, ost, tapas, fisk, eller kom et par skefuld i din kødsovs/tomatsovs for at give mere smag.