tirsdag den 30. august 2011

Marokkanske saltsyltet citroner

Citroner, antal kommer an på hvor stor glas du bruger
Salt
Evt. chili, kanelstang, spidskommenfrø, laberblad, peberkorn eller hvad du tænker vil smage godt sammen med.
  1. Rengøre citronerne og skær eventuelle stilke af.
  2. Stil citronen på højkant og lav et snit halvejs ned i citronen. Vend så citronen om og lav endnu et  snit, så de ligsom krydser hinanden og ikke halvere citronen.
  3. Hæld et par tsk. salt i hver ende af citronen.
  4. Kom citronerne i et forkogt og atamon skyldet glas. Drys noget slat ovenpå citronerne og luk glasset. Efter 3 dage kan du tilføje flere citroner, hvis der er plads til det. Hvis citronerne ikke er dækket med cirtonsaft, så tilføj frisk citronsaft så alle citronerne er dækket.
  5. Lad så citronerne stå i 3-4 uger og de er klar til at blive brugt. Opbevares i køleskabet op til et år.
  6. Skyld citronerne under vand inden de bruges, ellers er de meget salt i smagen.
Når man saltsylter citronerne går de fra at være syrlig og bittere til at få en varm aromatisk citronsmag.

Saltsyltet citroner kan bruges i salater, gryderetter, marokkanske retter, saften kan bruges i dressing og kødet serveres til kød.

Se evt. denne lille video der viser fremgangsmåden rigtig godt, og som er den der hitter mest inden for saltsyltet citroner på YouTube.