Salt
Evt. chili, kanelstang, spidskommenfrø, laberblad, peberkorn eller hvad du tænker vil smage godt sammen med.
- Rengøre citronerne og skær eventuelle stilke af.
- Stil citronen på højkant og lav et snit halvejs ned i citronen. Vend så citronen om og lav endnu et snit, så de ligsom krydser hinanden og ikke halvere citronen.
- Hæld et par tsk. salt i hver ende af citronen.
- Kom citronerne i et forkogt og atamon skyldet glas. Drys noget slat ovenpå citronerne og luk glasset. Efter 3 dage kan du tilføje flere citroner, hvis der er plads til det. Hvis citronerne ikke er dækket med cirtonsaft, så tilføj frisk citronsaft så alle citronerne er dækket.
- Lad så citronerne stå i 3-4 uger og de er klar til at blive brugt. Opbevares i køleskabet op til et år.
- Skyld citronerne under vand inden de bruges, ellers er de meget salt i smagen.
Når man saltsylter citronerne går de fra at være syrlig og bittere til at få en varm aromatisk citronsmag.
Saltsyltet citroner kan bruges i salater, gryderetter, marokkanske retter, saften kan bruges i dressing og kødet serveres til kød.
Saltsyltet citroner kan bruges i salater, gryderetter, marokkanske retter, saften kan bruges i dressing og kødet serveres til kød.
Se evt. denne lille video der viser fremgangsmåden rigtig godt, og som er den der hitter mest inden for saltsyltet citroner på YouTube.