torsdag den 11. august 2011

Krydret havsalt

salt med timian, citron & chili
Havsalt
ønsket krydderi fx.
timian
organo
basilikum
muskatnød
chili
citronskal eller hvad du kan finde på og har lyst til.
  1. Bland lidt af saltet i en skål, hvorefter det ønsket krydderi finthakkes og tilsættes. Bland saltet med krydderiet indtil den har den ønsket styrke.
  2. Opbevar saltet på glas og server evt. i en lille fin skål når det skal bruges.
Jeg bruger Maldon havsalt, da det har en god kvalitet... og ja, der kan være stor forskel på om havsalt er hårdt, så man kommer til at tygge en en stor klump salt, eller om det er mere sprødt, så man lettere kan smuldre det til den ønsket størrelse. Køb den du bedst kan lide. (Maldon er ofte på tilbud i Netto til ca. 25-30 kr.)

Obs. saltet bliver måske lidt vådt de første par dage, idet saltet suger saften fra krydderurterne, chili og cirtonskal til sig. De tørre dog hurtigt igen, og kan fint bruges frisklavet og tørret.
Det samme kan gøres med sukker. Brug det krydret salt eller - sukker som et ekstra pift til en smagsoplevelse.