1/2 dl. olivenolie
saft fra en halv citron
5 tsk. tørret organo
3 stk. peberfrugter, en i hver farve. Skæres i tynde strimler
2 tsk. citronpeber
2 tsk. havsalt
1-2 dl. gode oliven. Gerne blandet.
75-150g feta, som smuldres
1 bundt bredbladet persille, fint hakket
1 bundt basilikum, fint hakket.
- Skræl kartoflerne og halverer dem på langs, hvorefter de skæres i tynde både.
- Læg kartoflerne i en ildfastfad og bland det sammen med olie, cirtonsaft, oregano og salt. Bages ved 200 grader i ca. 50 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs.
- Fjern kerner fra peberfrugterne og skær dem i tynde stimler. Bland dem med lidt olie og cirtonpeber og bag dem i ovnen i et fad for sig selv sammen med kartoflerne i ca. 50 minutter. De skal være let brændte og bagte. Vend dem nogle gange, mens de bager.
- Når kartoflerne og peberfrugterne er bagt vendes de med oliven, feta og krydderurterne.
Retten er en sikker vinder og kan serveres varm eller kold. Lav rigeligt, da der altid bliver spist op...