1 bundt bredbladet persille
1 bundt purløg
1/2 bundt mynte eller citronmelis
1 citron saft og skal
2 spsk. kapers
1 spsk. tahin (det gør humusen mere bitter og kan undlades)
1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. citronpeber
Havsalt
1 dl. vand
1 tsk. paprika
3 spsk. soltørrettomater
3 spsk. citronolie eller olivenolie
Bouillon eller blade fra løvstikke til at koge sammen med kikærterne
- Læg kikærterne i blød i mindst 8 timer. Skift vandet fra kikærterne og kog dem sammen med noget bouillon eller nogle blade løvstikke i ca. 30-40 minutter eller hvad der står på posen. Køl derefter kikærterene af i det vand de har kogt i.
- Blend det hele sammen undtagen kikærterne. Når det hele er blendet fint sammen, tilsættes kikærterne lidt af gangen og blendes til det hele er en ens masse.
Tips: læg kikærterne i blød natten over. Kog dem inden du går på arbejde, og lad dem trække i det kogte vand, til du kommer hjem fra arbejde igen. Du kan også bruge færdig kikærtemos på dåse, hvis du heller vil det.