7 dl. vand
20g. HUSK ((loppefrøskaller) Kan undlades, men tilsæt så 1 dl vand mindre)
1/2dl. olie
2 tsk. salt
2 dl. grahamsmel
2 dl. durummel
ca. 8 dl. hvid hvedemel (tilsæt kun det hele hvis dejen ikke bliver for tør).
2 dl. solsikkekerner, samt solsikkekerner til at drysse på toppen
vand eller æg til at pensle med
- Udrør gær i vandet og tilsæt derefter salt og HUSK, rør det hele sammen.
- Kom olie, grahamsmel og durummel i og rør godt sammen.
- Tilsæt hvid hvedemel lidt af gange og ælt til det hele er æltet godt sammen til en ensartet dej.
- Dæk dejen med et hård opvredet viskestyke og stil den et lunt sted og hæve i ca. 1 time.
- Ta dejen ud på bordet og del stykkerne i ca. 24 stykker eller den ønskedet størrelse.
- Sæt foccacia bollerne på en bageplade og tryk dem flade til de er ca. 1 cm tykke. Lad dem hæve ca 15-30 min.
- Pensel bollerne med lidt vand eller æg og drys med solsikkekerner på toppen.
- Bages i en forvarm ovn på 250 grader på varmluft i ca. 15 minutter.