onsdag den 10. august 2011

Citron Olie

Lækker hjemmelavet olie

1/2 l. olivenolie (brug en billig olivenolie, da de ofte ikke er så kræftige i smagen)
skæl fra 3 stk. Økologiske citroner,

  1. Riv eller brug en kartoffelkræller til at skrælle citronen, uden der kommer noget af det hvide skral med (hvilket giver en bitter smag).
  2. Læg citronskralen i en gryde sammen med olien og varm olien langsomt op, den må endelig ikke koge, da skrælden ikke skal tilberedes, men blive ved med at vær frisk og rå.
  3. Køl olien af og hæld den derefter på flaske. Lad den trække et par uge, hvorefter den får en fin smag af citron.
Kan bruges til dressing og marinader.
Tips:
Hæld olien tilbage på den flaske olien kom fra og lad den trække i den. Når olien har den ønsket smag, kan den evt. hældes på smukke glasflasker, hvilket pynter på et flot dækket bord eller ser yndigt ud, hvis hvis olien skal foræres væk.