Chokoladesmør |
2 1/2 dl piskefløde
75g. smør i tern
revet appelsinskal fra 2 appelsiner
1/4 dl. appelsinsaft
100 g. hakket hasselnødder (kan undlades hvis man ikke tåler nødder)
- Hak chokoladen fint og kom det i en skål og varm det stille og roligt op over et vandbad. Chokoladen skal blot smelte, og må ikke blive for varm. Når chokoladen er helt smeltet kommes fløden imens der piskes og chokoladen fortsat er over vandbadet.
- Tilsæt smør og pisk indtil det er smeltet.
- Pisk chokoladen blank med et piskeris og tilsæt derefter appelsinsaft, skal og nødder og rør det hele godt igennem. (ikke over et vandbad)
- Chokoladen opbevares på glas i køleskabet. Det kan nemt holde sig et par uger, hvis den da ellers ikke bliver spist inden da...
Tage chokoladesmøren ud af køleskabet mindst 30 minutter før det skal bruges, da det så er nemmere at smøre ud.
Bruges til brød, pandekager, dessereter