søndag den 17. juli 2011

Bønnegryde med oksekød

500g oksekød i klumper
1 dl sortebønner tørret (eller en hel dåse, som er færdig)
1 dl kidney bønner, tørret (eller en hel dåse, som er færdig)
4 løg i tern
2 spsk olie
2 tsk paprika
1 boulion terning
1 ds tomatpure
2 ds hakket tomater
1 spsk honning
1/2 dl. Vermouth
1 tsk. citronpeber
1 bundt bredbladet persille, finthakket
1 bundt koriander, finthakket


Marinade:
1/2 dl. soya
1/4 dl. olie
2 tsk. thimian
3 tsk. Masala
5 cm revet ingefær

  1. Læg bønnerne i blød i rigeligt vand natten over. Kog dem dagen efter i 40-50 min. Lav marinaden og marinarere kødet natten over.
  2. Varm olien op og svits løgne til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt nu vermouthen og rør til det er så godt som fordampet. Tilsæt nu det marinerede kød og lad det brune i ca 5 min. imens der røres.
  3. Tilsæt, dåsetomat, tomatpure, boulion, paprika, citronpeber og lad retten simre i ca 60 min., hvor til der røres en gang imellem.
  4. Tilsæt bønnerne og lad det simre med i ca 30 min.
  5. Tilsæt kryderurterne og rør det hele godt sammen og server.
Serveres med brød og melonsalsa.