ca. 4-6 personer
4 stk. store chokoladefrø eller skilpadder
4 st. æggeblommer
4 spsk. flormelis
1/2 piskefløde
1 spsk whisky
1 spsk vanillesukker
1. Smelt chokoladen i et vandbad (dvs. i en skål som varems op i en gryde med vand. Pas på der ikke kommer vand op i chokoladen)
2. Pisk æg, vanillesukker og flormelis godt samme
3. Put chokoladen i æggemassen og rør sammen
4. Tilsæt whiskyen
5. Pisk fløde til flødeskum, pisk ikke for hårdt
6. Put lidt af flødeskummen over i æggemassen og derefter æggemassen over i flødeskummen.
7. Put den færdig masse i en stor form eller små forme og frys.
Put evt. noget film i formen, som går ud over formen inden du putter isen i, det gør det lettere at tage isen ud af formen. Put evt. formen i en skål med varm vand i et par sekunder og isen slipper nemt.
8. Tages op 20 min inden servering.