tirsdag den 7. juni 2011

Stine's lækker Chokoladetærte

150 g mørk chokolade
100g smør
125g sukker
4 æg (skal deles i blommer og hvider)
30 g mel
1/2 tsk bagepulver

1. Smelt chokoladen i et vandbad.
2. Smør og sukker røres godt sammen til det er hvidt og blødt.
3. Æggeblommerne røres i et af gangen.
4. Det smeltet chokolade kommes i.
5. Mel og bagepulver sigtes i.
6. Æggehvider piskes stive og vendes i.
7. Tænd ovnen på 175 grader.
8. Dejen hældes i en smurt springform, med bagepapir i bunden.
9. Bages i ca 1/2 time ved 175 grader. Når kagen tages ud af ovnen vil den falde sammen, men bare rolig det er meningen.

Tips:

  • Prøv evt. at tilsætte reven appelsinskal fra 2 appelsiner til dejen eller en smule stærk kaffe, eller hakket mandler.
  • Smelt evt. 200g mørk chokolade rørt op med 3 spsk fløde og hæld på toppen af kagen når den har kølet af.
  • Pynt evt. med reven chokolade, frugt, nødder, kokosmel ect.
  • Severer med frugt, is, græsk yorgurt, græsk yogurt rørt med vanillesukker ect.