1 pose Amo brødblanding, solsikke rugbrød
20 gram gær
2-3 store revet gulerødder
1 dl. solsikkerkerner
1 dl. hørfrø + lidt til at drysse oven på rugbrødet
1 stor revet bagekartoffel, hvor lidt af kartoffelvæsken presses fra den revet kartoffel
1 dl. sesam + lidt til at dryssen oven på rugbrødet
1 dl. græskarkerner
9 dl lunken vand (der står kun 8 dl på posen, men tilføjer en extra dl, da der tilsættes en masse kerner)
smør til at smøre formenen
- Opløs gæret i vandet, som der står på pakken, men tilsæt en ekstra dl vand.
- Tilsæt brødblandingen til vandet og ælt i ca 10 min. Når dejen er æltet så deles den to lige store potioner i to skåle.
- Den ene tilsættes revet kartoffel, sesam, græskarkerner og æltes godt sammen.
- Den anden potion tilsættes gulerødder, solsikkekerner, hørfrø og æltes godt sammen.
- Smør to brødforme med smør og hæld dejen over i dem. Glat overfladen med en våd dejskraber og drys extra kerner på toppen. Lad brøde hæve et lunt sted i ca 1-1 1/2 time.
- Forvarm ovnen på 200 grader på varmluft. Prik brødet med en gaffel og sæt den på en bagerist nederst i den forvarmet ovn. Sæt en lille skål med vand i midten af ovnen mellem de to brød, mens brødet bager.
- Bag brødet i 65-75 minutter. Stik en kødnår i brødet og sidder der ikke dej på den når den tages op, så er brødet færdigbagt.
- Når brødet er færdig bagt tages det ud af formene med det samme og lad køle af på en bagerist. Når brødet er kølet af pakkes det i en frysepose så det holder sig frisk. Brødet skal være afkølet før det skæres i skiver, da det ellers vil smulrer.