søndag den 26. juni 2011

Rugbrød med snyd

2 stk rugbrød bagt med lidt snyd...

1 pose Amo brødblanding, solsikke rugbrød
20 gram gær
2-3 store revet gulerødder
1 dl. solsikkerkerner
1 dl. hørfrø + lidt til at drysse oven på rugbrødet
1 stor revet bagekartoffel, hvor lidt af kartoffelvæsken presses fra den revet kartoffel
1 dl. sesam + lidt til at dryssen oven på rugbrødet
1 dl. græskarkerner
9 dl lunken vand (der står kun 8 dl på posen, men tilføjer en extra dl, da der tilsættes en masse kerner)
smør til at smøre formenen


  1. Opløs gæret i vandet, som der står på pakken, men tilsæt en ekstra dl vand.
  2. Tilsæt brødblandingen til vandet og ælt i ca 10 min. Når dejen er æltet så deles den to lige store potioner i to skåle.
  3. Den ene tilsættes revet kartoffel, sesam, græskarkerner og æltes godt sammen.
  4. Den anden potion tilsættes gulerødder, solsikkekerner, hørfrø og æltes godt sammen.
  5. Smør to brødforme med smør og hæld dejen over i dem. Glat overfladen med en våd dejskraber og drys extra kerner på toppen. Lad brøde hæve et lunt sted i ca 1-1 1/2 time.
  6. Forvarm ovnen på 200 grader på varmluft. Prik brødet med en gaffel og sæt den på en bagerist nederst i den forvarmet ovn. Sæt en lille skål med vand i midten af ovnen mellem de to brød, mens brødet bager. 
  7. Bag brødet i 65-75 minutter. Stik en kødnår i brødet og sidder der ikke dej på den når den tages op, så er brødet færdigbagt.
  8. Når brødet er færdig bagt tages det ud af formene med det samme og lad køle af på en bagerist. Når brødet er kølet af pakkes det i en frysepose så det holder sig frisk. Brødet skal være afkølet før det skæres i skiver, da det ellers vil smulrer.