ca. 4 personer
3 stk rødløg
1/2 dl hvidvin
750 g frosne ærter
1 l bouillion
3 kvist frisk mynte
1 tsk citronpeber
Fyld:
4 skt porre
2 spsk olie
1 tsk rosmarin
2 stk citron, det er kun skalen der skal bruges
2 dl ristet græskarkerner
1. Varm olien op i en gryde og tilsæt de hakket løg og svits til de er bløde, IKKE brune.
2. Tilsæt hvidvin og rør indtil det er fordampet og kogt ind i løgene
3. Tilsæt ærterne, mynte, citronpeber og bouillion og kog i ca 20min
4. Blend suppen med en stagblender til den er fin og jævn
5. Tilsæt porrefyld og severer
6. Drys med græskarkerne lige inden servring så de bliver ved med at være sprøde
Fyld:
1. Rens porrerne og skær dem i tynd stykker
2. Varm olien op og svits porrene til de er bløde
3. Tilsæt reven citronskal og rosmarin til porrene og rør godt rundt så det hele bliver blandet
4. Rist græskar kerne på en tør pande det de bliver tykke og gyldne