søndag den 5. juni 2011

Paprikakylling*

ca. 4 personer

1 pk. bacon i skiver
700g. kylling lår, overlår eller bryst. (helts lår eller overlår, hvor der sidder noget fedt på. Men andet kan også bruges).
4 stk. finthakket rødløg
3-4spsk. paprika, gerne flere forskellig slags.
140g. tomatpure
250g. græsk yogurt
1/2 l. bouillon
500g. championoner
smag til med peber efter egen valg.
Tilbehør: ris, bulgur-salat, kartoffelmos, ovenbagt kartofler eller andet.

1. Skær bacon i tern og steg i en gryde. Når baconet er sprødt, tages op, lad baconfedet blive i gryden.
2. Brun kylling i baconfedet ved kraftig varme og ta kylling op når de er brunet af.
3. Tilsæt lidt olie hvis nødvendigt og svits løg i baconfedt til de er klare og bløde uden at blive brune. Når de er færdig tilsættes paprika, tomatpure, græsk yogurt og bouillon.
4. Put kyllingen i igen og lad simre ved svag varme i 40-50 min under låg. Spæd op med lidt extra bouillon hvis nødvendigt.
5. Rens og skær championer og hæld dem i retten og lad simre med i 10min.
6. Drys med det sprøde bacon inden servering.

Retten kan fint fryses i to månder.