6 spsk honning
300 g havregryn
4 mosede bananer
200 g tørrede grofthakkende figner, aprikoser, rosiner eller lign.
200 g hakket nødder efter eget valg. Må bare ikke være saltet.
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
evt. 200 g mørk chokolade som topping, kan fint undlades, men hvor er det godt..
- Varm olien langsomt op i en gryde med honningen, indtil honningen er helt udrørt i olien.
- Tag det af varmen og kom de moste bnaner i og rør det hele til en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det sammen.
- Læg bagepapir i en lille bradepande eller stor ilfastfad. Hæld blandingen i, glat overflade og bag den i en forvarm ovn på 200 grader i 10 minutter.
- Ta kagen ud og kom hakket chokolade på og bag yderlig i 20 minutter så chokoladen smelter. Hold øje med at chokoladen ikke brænder på. Glat den smeltet chokolade jævn ud over overfladen med en dejskraber.
- Lad kagen køle af i formen, hvorefter den skær ud i barer.
Når de er kolde kan de, skæres ud i passende størrelse og opbevares i en luftæt beholder evt. på køl.